flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні на Черкащині 30 працівників Служби судової охорони склали присягу

11 грудня 2019, 12:11

 

Сьогодні, 11 грудня, склали Присягу на вірність Українському народові  30 співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області. 

Усі вони успішно пройшли конкурсній відбір та готові до виконання професійних обов’язків.

Урочистий захід відбувся у приміщені Черкаського апеляційного суду.

На цьому заході були присутні представники Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області, Черкаського апеляційного суду, органів місцевого самоврядування, духовенство, засоби масової інформації, рідні та близькі співробітників Служби судової охорони.

         Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області полковник Анатолій Харенко  привітав співробітників Служби зі складанням Присяги та підкреслив, що слова присяги накладають особливу відповідальність. Адже від професіоналізму та сумлінного виконання службових обов’язків кожного співробітника Служби судової охорони залежить порядок у суді, здоров’я і життя суддів, працівників апаратів судів,  учасників процесу та відвідувачів.

         Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області Євген Пристрома також привітав співробітників Служби  судової охорони і висловив надію, що відтепер працівники судової установи, учасники судових процесів та відвідувачі будуть під надійною охороною.

Як відомо, Служба судової охорони здійснює підтримку громадського порядку в суді, повинна припиняти прояви неповаги до суду, а також охороняти приміщення суду, органи та установи системи правосуддя, виконує функції щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу в суді.