flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Феміда під тиском

19 листопада 2018, 08:41

Вчинено тиск на суддів Соснівського

районного суду м. Черкаси.

16 листопада 2018 року, близько 17.00 год., в Соснівському районному суді м. Черкаси після проголошення судового рішення в кримінальному провадженні відносно Воронкова В. В., Горбенка В. О., Завражина В. Л., Русіна М. М., Мельника В. А., Недибалюка Р. В. за підозрою у вчиненні викрадення та вбивства Василя Сергієнка, понад тридцяти осіб, так званих активістів, невдоволених судовим рішенням, заблокували вихід з залу судових засідань суддям та секретарю судових засідань, а також вчинили опір працівникам поліції та військовослужбовцям Національної гвардії України.

У наслідок неправомірних дій цих активістів було значно пошкоджено зал судових засідань Соснівського районного суду м. Черкаси  та його обладнання. Наразі Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Черкаській області здійснюються заходи з підрахунку нанесених державі збитків.

Слід звернути увагу на інформацію, поширену місцевими ЗМІ на своїх інтернет-виданнях стосовно того, що підозрюваних Мельника В. А. та Горбенка В. О. випущено під заставу. Така інформація є неповною, оскільки зазначені особи продовжують перебувати під вартою і будуть звільненими з під варти тільки після внесення застави, визначеної судом у розмірах для Мельника В. А. в сумі 2 млн. грн. та для Горбенка В. О. в сумі 800 тис. грн.