flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

16 жовтня 2024 року проведена спільна нарада щодо здійснення конвоювання

16 жовтня 2024, 14:35

16 жовтня 2024 року відбулася спільна нарада за участю представників Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області, представників Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області, представників Головного управління Національної поліції в Черкаській області, представників військової частини Національної гвардії України, судді Черкаського районного суду Черкаської області Тептюка Євгена Петровича та голови Придніпровського районного суду м.Черкаси Казидуб Олени Григорівни.

Від Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області у нараді взяли участь т.в.о. заступника начальника  Територіального управління – Борисенко Анжеліка Миколаївна та завідувач сектору з питань управління об’єктами державного майна Територіального управління – Шендрик Віктор Григорович.

На нараді було розглянуто питання щодо здійснення конвоювання в Придніпровському районному суді м.Черкаси та Черкаському районному суді Черкаської області.     

Начальником служби судового конвоювання ГУ НГУ полковником Завальським О.Г. було проінформовано учасників наради, що відповідно до вимог наказу від 01.10.2024 № 667 «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 червня  2015 року  № 672» та доручення від 02.10.2024 №102/01/44 «Про впорядкування виконання завдань судового конвоювання», військова частина Національної гвардії України додатково приймає до обслуговування місцеві загальні суди (зокрема Придніпровський районний суд м.Черкаси та Черкаський районний суд Черкаської області), у місцях дислокації підрозділів з конвоювання.

Під час наради обговорювались питання вжиття заходів для створення належних умов конвоювання, мінімізації ризиків під час конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених.

Також, були висвітлені та обговорені проблемні питання, які виникають при здійсненні забезпечення матеріально-технічного обладнання цих двох приміщень судів для конвою та приміщень для підсудних.

   Крім того, розглянуті актуальні проблемні питання щодо організації конвоювання затриманих і взятих під варту осіб та питання щодо охорони приміщень судових установ при здійсненні конвоювання.

         На завершення наради учасники обмінялися думками, обговорили алгоритм доставки засуджених (підсудних) до судових установ та домовилися про налагодження спільної роботи в подальшому.