flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо оприлюдненої інформації стосовно судді Всеволода Князєва

01 лютого 2024, 10:14

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Вища рада правосуддя вирішує питання стосовно надання згоди на затримання, утримання під вартою чи арешт судді, а також тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя (відповідно до Глав 7 і 8 Закону України «Про Вищу раду правосуддя»).

Зазначаємо, що ВРП не наділена повноваженнями самостійно ініціювати питання про відсторонення судді від здійснення правосуддя. Якщо відповідне клопотання надійде від компетентних органів, воно буде розглянуте у передбачені законом строки.

Нагадаємо, 18 травня 2023 року, Вища рада правосуддя задовольнила подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та надала згоду на утримання під вартою судді Верховного Суду Всеволода Князєва. Клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Всеволода Князєва на адресу ВРП не надходило.

Вища рада правосуддя