flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна нарада щодо організаційного та фінансового забезпечення діяльності місцевих загальних судів Черкаської області за 2023 рік.

11 березня 2024, 11:44

08 березня 2024 року в приміщенні Черкаського апеляційного суду відбулася спільна нарада щодо організаційного та фінансового забезпечення діяльності місцевих загальних судів Черкаської області за 2023 рік.   

У нараді взяли участь начальник ТУ ДСА України у Черкаській області - Віталій Безрученко, голова Черкаського апеляційного суду -Юрій Сіренко, заступник голови Черкаського апеляційного суду - Володимир Бородійчук, начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області - Анатолій Харенко та голови місцевих загальних судів Черкаської області.

Голова Черкаського апеляційного суду Юрій Сіренко на початку наради привітав учасників, довів до відома порядок денний, проінформував, що у 2023 році на розгляд судів надійшло понад 80 тисяч справ і матеріалів. Зазначив, що попри надмірне навантаження, нестачу кадрів, безпекову ситуацію та надскладні випробування судова система продовжила ефективно виконувати свої функції.

Про організацію роботи, стан фінансування, про рівень кошторисних призначень на 2024 рік, про досягнення та низьку ключових проблем, таких як дефіцит кадрів, належне фінансування для забезпечення функціонування судів, надмірне навантаження на суддів, доповів начальник Територіального управління Державної судової адміністрації у Черкаській області Віталій Безрученко.

Також, начальник Територіального управління інформував присутніх щодо штатної та фактичної чисельності суддів та працівників апаратів судів у 2023 році і порівняв їх кількість з 2022 роком та звернув увагу, як ці показники впливають на здійснення правосуддя в місцевих загальних судах Черкаської області.

Довів до відома присутніх інформацію про пророблену роботу з матеріально-технічного забезпечення діяльності місцевих загальних судів Черкаської області з метою створення належних умов для здійснення правосуддя.

Крім того, начальник Територіального управління розповів про вжиті заходи з налагодження співпраці з місцевими радами, за результатами яких були затверджені 16 Програм підвищення ефективності забезпечення доступу до правосуддя. Також, оголосив перспективи діяльності Територіального управління на 2024 рік.

Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області Анатолій Харенко висвітлив результат діяльністі Служби в області підтримки громадського порядку в судах та ключові проблеми, з якими стикається у своїй роботі.

Підсумовуючи сказане на нараді, учасники обговорили актуальні питання, які виникають у роботі щодо здійснення правосуддя у Черкаській області та шляхи їх вирішення в умовах військового стану.