flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк привітав з призначенням на посаду начальника ТУ ДСА України у Черкаській області Євгена Пристрому

24 жовтня 2019, 08:39

23 жовтня 2019 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Васильович Холоднюк з робочим візитом відвідав Черкаську область та представив нового начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області – Євгена Пристрому.

У конференцзалі апеляційного суду Черкаської області відбулася нарада за участю Голови ДСА України Зеновія Васильовича Холоднюка, начальника територіального управління ДСА України у Черкаській області Євгена Вікторовича Пристроми, голови Черкаського апеляційного суду Юрія Володимировича Сіренка, голів, суддів та керівників апаратів місцевих судів регіону.

На нараді під час представлення Зеновій Васильович Холоднюк охарактеризував  новопризначеного начальника ТУ ДСА України у Черкаській області як креативного й розумного працівника.

Який має вищу юридичну освіту, закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за спеціальністю «правознавство». Наразі навчається на ІІ курсі Національної академії державного управління при Президентові України. Свого часу працював в головному управлінні Державного казначейства в м.Києві та Державній казначейській службі.  З 2014 по 2019 рік працював на посаді  начальника юридичного управління Державної судової адміністрації України.

В свою чергу Євген Пристрома подякував голові ДСА України та всім присутнім і запевнив, що буде вживати всіх заходів для реалізації планів та  завдань Державної судової адміністрації України щодо покращення та удосконалення матеріально-технічного забезпечення для здійснення судочинства у Черкаській області.

Також за сумлінну працю та професіоналізм під час наради Зеновій Холоднюк  вручив подяку заступнику начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області – Юрію Михайловичу Будченку.

Учасники наради обговорили стан організаційного забезпечення діяльності судів. Як відомо, у Черкаській області здійснюють судочинство 26 судів, у тому числі: Черкаський апеляційний суд, Господарський суд Черкаської області, Черкаський окружний адміністративний суд та 23 місцевих загальних суди.

У середньому по області рівень забезпечення апеляційного та місцевих загальних судів залами судових засідань становить 82%. Це один з кращих показників по Україні.  Завершено повну комп’ютеризацію судів Черкаської області. На сьогоднішній день суди на 2/3 забезпечені приміщеннями. Нещодавно завершено капітальний ремонт фасаду з використанням енергозберігаючих технологій та благоустрій території Чигиринського районного суду Черкаської області. Протягом останніх двох років проведені ремонтні роботи  із облаштування залів судових засідань у місцевих загальних судах, у тому числі Черкаського районного суду Черкаської області, Придніпровського районного суду міста Черкаси, Маньківського районного суду Черкаської області, Канівського міскрайонного суду Черкаської області.

У перспективних планах на 2020-2021 роки – продовження ремонтних робіт з реконструкції будівлі Черкаського апеляційного суду та будівництво нового приміщення для Смілянського міськрайонного суду Черкаської області.